torstai 3. maaliskuuta 2011

Viikunamarmeladi

400 g kuivattuja viikunoita
2 dl vettä
2 appelsiinia
1 sitruuna
1 rkl raastettua inkivääriä
2 kanelitankoa
3½ dl hillosokeria

Saksi viikunoista kova kanta pois. Nosta viikunat likoamaan veteen niin, että ne juuri peittyvät. Anna turvota yön yli. Kaada vesi pois ja pilko viikunat pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa appelsiinit ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Nosta pilkotut viikunat, sitruslohkot, raastettu inkivääri, kanelitangot ja hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia. Anna hetken aikaa makujen vetäytyä ja poista sitten kanelitangot. Purkita puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Tarjoile aamiaisella rusinaleivän kanssa.

-Yhteishyvä 12/03-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti