torstai 3. maaliskuuta 2011

Tomusokeripiparit

Noin 50 kpl

2½ dl tomusokeria
250 g huoneenlämpöistä voita
1 keltuainen
noin 6 dl jauhoja
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

sokeripusotetta, nonparelleja

Vatkaa tomusokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Muotoile taikina palloiksi ja peitä kelmulla. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen tai tavallinen uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota muotilla kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista pipareita uunissa 6-8 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta. Jäähdytä. Koristele halutessasi sokeripursotteella ja nonparelleilla.

-Kodin kuvalehti 18.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti