torstai 3. maaliskuuta 2011

Taatelipuustit

35-40 kpl

Pullataikina:

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14-15 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita

Taatelihillo:

250 g kuivattuja taateleita
2 dl appelsiinimehua
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa

Lisäksi:

1 kananmuna voiteluun
raesokeria ja mantelilastuja pinnalle

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muutama desilitra jauhoja.
2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin voimakkaasti vatkaten. Lisää viimeisen jauholisäyksen yhteydessä pehmeä (tai sulatettu) rasva. Vaivaa taikinaa niin, että se on tasaisen kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä vesihauteessa noin 20 minuuttia.
3. Valmista täyte. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Aja täyte tasaiseksi sauvasekoittimella.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinanpuolikkaasta jauhotetulla pöydällä noin 25 x 35 cm:n kokoinen levy. Levitä puolet täytteestä levylle.
5. Kääri levy pidemmältä sivultaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain kolmionmuotoisia paloja. Nosta kolmiot terävä kärki ylöspäin ja paina kärki tiukasti pullan pohjaan asti, jolloin muodostuu korvapuusti. Nosta puustit uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Leivo toinen puoli taikinasta samalla tavalla. Kohota puusteja leivinliinan alla noin 20-30 minuuttia.
7. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

-Kotivinkki 17.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti