keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Suklaatryffelit

Noin 20-25 kpl

250 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
50 g voita
1 rkl ranskankermaa

Pinnalle:

1 dl kaakaojauhetta

Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja tomusokeri kattilassa. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa kulhoon jäähtymään ja nosta kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään yön yli. Muotoile suklaasta käsillä tai kahden pikku lusikan avulla pyöreähköjä kuulia. Pyörittele kuulat kaakaojauheessa. Säilytä suklaatryffelit viileässä.

-Yhteishyvä 12/04-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti