torstai 3. maaliskuuta 2011

Rusinaleipä

(maidoton)

1½ dl vettä
1 dl puristettua appelsiinimehua
25 g hiivaa
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl grahamjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
1 dl rusinoita

Lämmitä vesi ja puristettu appelsiininmehu. Liota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, suola, oljy, rusinat sekä jauhot. Alusta taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkänmallinen leipä ja nosta se voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna leivän hetken aikaa jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

-Yhteishyvä 12/03-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti