torstai 3. maaliskuuta 2011

Puolukkakranssi

25 g hiivaa
2½ dl puolukkamehua
1 dl rahkaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl kuivattuja puolukkaa
vajaa 4 dl vehnäjauhoa
2 rkl öljyä

1. Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn puolukkamehuun.
2. Sekoita loput ainekset nesteeseen ainesluettelon mukaisessa järjestyksessä. Vaivaa jauhot huolella taikinaan. Taikina saa olla löysähköä. Lisää lopuksi öljy.
3. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja muotoile osat pötköiksi. Levitä pötköt ja muotoile letistä kranssi.
5. Kohota leivinpaperilla uunipellillä leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35-45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
7. Jäähdytä ritilällä keittiöliinalla peitettynä.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti