torstai 3. maaliskuuta 2011

Punajuurikeitto

4 annosta

½ kg punajuuria
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
(1-2 valkosipulinkynttä)
1 chili
200 g palvikinkkua
2 maustekurkkua
200 g hapankaalia
1 rkl rypsiöljyä
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
3-4 laakerinlehteä
½-1 tl kuminaa
pari oksaa timjamia
½ tl vastarouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:

1 dl kermaviiliä

1.Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä. Kuori ja pilko peruna, porkkana ja sipulit. Poista chilistä siemenet ja viipaloi se. Leikkaa kinkku ja maustekurkku kuutioiksi ja hapankaali lyhyemmiksi suikaleiksi.
2. Kuullota sipuli ja chili öljyssä. Lisää vesi ja liemikuutio, mausteet sekä kasvikset ja anna kypsyä noin 20 minuuttia.
3. Lisää hapankaali, palvikinkku ja kurkku. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoa täysjyväleivän sekä kermaviilin kanssa.

-KG 7/2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti