keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Porkkanalaatikko

2 kg porkkanoita

Riisipuuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
1 l maitoa

Lisäksi:
4 rkl siirappia
1-2 tl suolaa
lusikan kärjellinen valkopippuria
(lusikan kärjellinen jauhettua muskottipähkinää)
loraus kuohukermaa
3 munaa

Pinnalle:
korppujauhoja
muutama voinokare

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
Keitä riisipuuro. Kiehauta ensin vesi. Lisää riisiryynit ja anna niiden imeä vesi pienellä lämmöllä.
Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita puuroa silloin tällöin. Pidä lämpö pienellä, jotta puuro ei pala pohjaan. Tarkista riisipussista kypsymisaika.
Lisää jäähtyneeseen puuroon soseutetut porkkanat ja muut aineet. Sekoita hyvin vatkaten.
Kaada isoon voideltuun vuokaan tai kahteen pienempään.
Lisää pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 1½ tuntia.

-Kodin kuvalehti 2.12.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti