torstai 3. maaliskuuta 2011

Piparivaahto ja puolukkaomenat

6 annosta

6 omenaa
200 g puolukoita
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 kanelitanko

Piparivaahto:

200 g kevyttuorejuustoa
1 dl kevytvispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Halkaise omenat pituussuunnassa puoliksi. Nosta kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kanelitanko ja kiehauta seos. Nosta omenapuolikkaat kattilaan ja keitä, kunnes pistettäessä omenat tuntuvat kypsiltä. Nosta omenapuolikkaat tarjoiluastioihin ja siivilöi lientä päälle. Sekoita lusikalla pehmennetty tuorejuusto sekä vaahdotettu kerma keskenään. Mausta tomusokerilla ja piparkakkumausteella. Nosta nokare vaahtoa omenoiden lisäkkeeksi.

-Yhteishyvä 12/04-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti