6 annosta
6 omenaa
200 g puolukoita
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 kanelitanko
Piparivaahto:
200 g kevyttuorejuustoa
1 dl kevytvispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta
Halkaise omenat pituussuunnassa puoliksi. Nosta kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kanelitanko ja kiehauta seos. Nosta omenapuolikkaat kattilaan ja keitä, kunnes pistettäessä omenat tuntuvat kypsiltä. Nosta omenapuolikkaat tarjoiluastioihin ja siivilöi lientä päälle. Sekoita lusikalla pehmennetty tuorejuusto sekä vaahdotettu kerma keskenään. Mausta tomusokerilla ja piparkakkumausteella. Nosta nokare vaahtoa omenoiden lisäkkeeksi.
-Yhteishyvä 12/04-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti