perjantai 4. maaliskuuta 2011

Pestosarvet

Taikina:

6 dl vehnäjauhoja
1 pkt kuivahiivaa
½ tl suolaa
2½ dl vettä
2 rkl öljyä
Täyte:
200g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
1 dl mustia oliiveja
(sulavaa soijajuustoa)



Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja lisää kädenlämpöinen vesi kahdessa erässä taikinan joukkoon. Lisää loppuvaiheessa öljy ja alusta taikina loppuun. Anna kohota. Soseuta peston ainekset keskenään. Lisää samalla seokseen oliiviöljyä sen verran, että kaikki ainekset soseutuu tasaisesti. Pilko oliivit renkaiksi ja lisää ne peston joukkoon. Kauli kohonnut taikina n. ½ cm paksuksi pyöreäksi levyksi ja leikkaa 8 osaan.
Asettele jokaisen kolmiopalan päälle noin 2 tl pestoa ja hiukan soijajuustoraastetta ja kääri sarviksi. Voitele sarvet makeuttamattomalla soijamaidolla (ja halutessasi ripottele päälle esim. Unikonsiemeniä). Paista sarvia 225˚C 10-12 minuttia.

Vinkki! Ylijääneen täytteen voit käyttää esimerkiksi spagettikastikkeena, pizzan pohjalla tai lasagnen täytteenä!

-Animalia.fi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti