perjantai 4. maaliskuuta 2011

Omenakanelitortut

16 kpl

500 g lehtitaikinalevyjä

Täyte:
3-4 omenaa
1 dl paistonkestävää omenamarmeladia
2 tl vettä
1 tl kanelia

Koristeluun:
tomusokeria

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli palat hiukan ohuemmiksi ja leveämmiksi paloiksi. Leikkaa levyt kahteen osaan. Pese omenat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Nosta omenaviipaleita viuhkan muotoon taikinalevyjen päälle. Notkista omenamarmeladia hiukan vedellä ja sivele seosta omenien päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Nosta tortut pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Sirottele jäähtyneille tortuille tomusokeria.

Vihje: Voit vielä halutessasi ripotella reunoille raesokeria.

-Yhteishyvä 12/04-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti