torstai 3. maaliskuuta 2011

Mätihyytelöt

6 annosta

200 g pakastekirjolohenmätiä
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 pieni sipuli
1 prk (200 g) kermaviiliä
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä

Sulata mäti ja siivilöi siitä nesteet pois. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulit, mäti ja suola. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana mätiseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto ja tilli. Kaada seos hyytymään kelmulla vuorattuihin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin tai silikonimuotteihin. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.

-Yhteishyvä 12/09-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti