torstai 3. maaliskuuta 2011

Marinoidut suklaaluumut

8-12 hengelle

500 g kuivattuja luumuja
100 g mantelimassaa
1 dl sokeria
2½ dl vettä
1 dl Disaronno Originale-likööriä
200 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

1. Täytä luumut pikkurillin pään kokoisella nokareella mantelimassaa. Säilytä ylijäänyt mantelimassa jääkaapissa.
2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kiehua noin 10-15 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Lisää likööri ja kuumenna. Ota kattila liedeltä.
3. Lisää luumut kuumaan liemeen ja anna niiden marinoitua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään.
4. Nosta luumut liemestä. Liemen voi käyttää vaikka englantilaistyyppisten kuivakakkujen maustamiseen.
5. Sulata suklaa vesihauteessa. Mitä laadukkaampaa suklaata käytät, sitä paremmalta lopputulos maistuu. Dippaa luumut sulaan suklaaseen ja siirrä sivuun jähmettymään. Kun olet kuorruttanut kaikki luumut, siirrä ne kovettumaan jääkaappiin. Jos haluat, voit kuorruttaa luumut kaksi kertaa. Koveta silloin luumut kuorrutuksien välissä jääkaapissa.
6. Tarjoile luumut pienenä suupalana aterian päätteeksi tai portviinipikarillisen kanssa.

-Kotivinkki 17.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti