keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Mantelimarengit

40 kpl

100 g mantelilastuja
4 valkuaista
2 dl ruokokidesokeria
puolen sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:
50 g tummaa suklaata

1. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada hieman väriä.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista ja kiiltävää.
3. Pyöräytä marenkiseoksen joukkoon varovasti sitruunan raastettu kuori ja noin kaksi kolmasosaa paahdetuista mantelilastuista.
4. Jaa marenkiseos lusikan avulla leivinpaperille uunipellille pieniksi keoiksi. Ripottele loput mantelilastut marenkien päälle.
5. Kypsennä marenkeja uunissa 140 asteessa noin 1,5 tuntia, kunnes ne ovat kuivia. Jäähdytä.
6. Sulata suklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Valuta suklaasta ohuita raitoja marenkien päälle. Anna suklaan jähmettyä ennen tarjoilua.
-KG 7/2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti