torstai 3. maaliskuuta 2011

Loimulohipatee

8-12 annosta

100 g sulatettua voita
700 g loimutettua lohta
½ luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
noin 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Poista loimulohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Nosta lohipalat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.
2. Lisää joukkoon puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Lisää sulatettu voi, ricottajuusto, puristettu valkosipulinkynsi sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Jauha ainekset tasaisen hienoksi soseeksi. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Levitä seos yhteen isompaan tarjoiluvuokaan tai pieniin tarjoiluastioihin. Anna maustua viileässä peitettynä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Tarjoile levitteen muodossa esimerkiksi paahdettujen lapinrieskapalojen tai palttoonappien kanssa.

-Kotiliesi 30.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti