keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Karpalotoffeet

30-40 kpl

Toffeen keittäminen vaatii malttia ja sekoittelua varsinkin loppuvaiheessa. Mutta huolellisuus palkitaan makeasti.

4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 rkl voita
1 dl kuivattuja karpaloita

1. Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tee kuulakoe: tiputa tippa massaa kylmään veteen. Kun toffee jähmettyy sormilla pyöriteltäviksi palloiksi, se on valmista.
2. Sekoita voi ja karpalot valmiiseen toffeeseen.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen astiaan (koko 15x15 cm) ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
4. Leikkaa toffee jääkaappikylmänä annospaloiksi ja kääräise ne paistopussista leikattuihin sellofaanikääreisiin tai voipaperiin. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Toffeeseokseen voi lisätä karpaloiden sijaan kuivattuja puolukoita, rouhittuja pähkinöitä tai kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.

-Kotivinkki 17.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti