torstai 3. maaliskuuta 2011

Joulupasteijat

10 kpl

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinalevyjä
tai 400 g ruisperunataikinaa

Täyte:

100 g ilmakuivattua kinkkua
noin 10 oliivia
100 g raastettua pecorinoa tai parmesaania
2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
(1-2 valkosipulinkynttä)
noin ½ tl mustapippuria

Levitä taikinalevyt pöydälle sulamaan. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Sekoita täytteen aineet keskenään.
Leikkaa sulaneet taikinalevyt puoliksi. Jos käytät ruisperunataikinaa, kauli se jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmaksi levyksi.
Ota pyöreällä muotilla ympyröitä tai leikkaa taikina neliöiksi taikinapyörällä. Laita taikinapalojen keskelle ruokalusikallinen täytettä.
Voitele reunat munalla ja taittele ne kiinni. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
Voitele pasteijat munalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla.
Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia.

-Kodin kuvalehti 18.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti