perjantai 4. maaliskuuta 2011

Joulun hedelmäkakku

65 g sukaattia
65 g appelsiininkuoria
75 g punaisia sokerikirsikoita
1 dl sultana rusinoita
1 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl pähkinärouhetta
2 dl vaaleaa rommia
200 g voita
1 dl tummaa sokeria
1 dl vaaleaa sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Sekoita kulhossa kuivatut hedelmät, manteli ja pähkinärouhe. Kaada rommi päälle ja anna maustua yön yli. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kaada se sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä +175 C:ssa uunissa 1 tunti. Kumoa kakku ja jäähdytä se. Kiedo folioon ja anna maustua viikon verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

-Tekstitv-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti