keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Joulukinkku

* 5-7 kg:n tuore tai sulatettu joulukinkku
* Kuorrutus 1:
* 1 kananmuna
* 2 rkl (makeaa) sinappia
* 1 dl korppujauhoja

* (kokonaisia neilikoita)
* Kuorrutus 2:
* 1/2 dl siirappia
* 2 rkl vahvaa sinappia
* 1 dl seesaminsiemeniä
* (kokonaisia neilikoita)
* Kuorrutus 3:
* 1 dl omenamarmeladia tai kiinteää sosetta
* 1 dl rouhittuja hapankorppuja
* (kokonaisia neilikoita)
* Kastike:

* 3 dl kinkun paistolientä
* 2 rkl voita
* 2 rkl vehnäjauhoja
* 2 dl omenamehua
* 2 rkl sinappia
* valkopippuria

1.Kuivaa kinkun pinta. Lämmitä uuni 125 asteeseen ja nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta ei luuhun asti.

2.Paista kinkkua välillä paistoliemellä valellen, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Jos haluat ylikypsän, murenevan kinkun, anna lämpötilan nousta 80 asteeseen. Paistoaika on noin tunti kiloa kohden. (Jos olet valinnut hyvin suuren kinkun, paistaminen voi kestää läpi yön.)

3.Nosta kinkku uunista ja anna levätä hetki.

4.Siivilöi paistolientä talteen kastiketta varten.

5.Poista kamara ja kuori osa silavasta.

6.Valitse kuorrute. Sekoita kuorrutteen kosteat aineet ja voitele seoksella kinkun pinta. Ripottele pintaan kuiva aine eli korppujauhot, siemenet tai rouhitut hapankorput. Voit kuvioida pinnan vinoneliöin ja koristella kokonaisilla neilikoilla.

7.Kuorruta pinta 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä ennen tarjoilua.

8.Tee kastike. Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kinkun paistoliemi, omenamehu ja sinappi. Hauduta sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta valkopippurilla.

-hs.fi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti