torstai 3. maaliskuuta 2011

Jouluinen tuorepuuro

3-4 hengelle

3 dl tattaria (kokonaisia jyviä)
pari kourallista kuorellisia manteleita
½-1 dl seesaminsiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
n. ½ dl gojimarjoja
6 taatelia ja 6 aprikoosia
½ dl pellavansiemeniä + 1-1,5 dl vettä
tuoremarjoja
manreli-, kaura- tai riisimaitoa
öljyä
2 tl ruususuolaa
pinnalle punaviinimarjoja tai puolukoita
intiaanisokeria

1. Huuhtele tattari ja mantelit. Liota yön yli vedessä tattarit, seesaminsiemenet, auringonkukansiemenet, mantelit, gojimarjat, taatelit ja aprikoosit.
2. Huuhdo aineet seuraavana aamuna. Liota myös pellavansiemenet yön yli vedessä mutta älä huuhdo vettä pois.
3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Lisää manteelimaitoa, mietoa öljyä ja ruususuolaa.
4. Nauti puuro marjojen, intiaanisokerin ja mantelimaidon kanssa.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti